comori.org
comori.org

Leviticul 1

1. Şi Domnul l-a chemat pe Moise şi i-a vorbit din cortul întâlnirii, zicând:

2. „Vorbeşte fiilor lui Israel şi spune-le: «Când vreun om dintre voi va aduce un dar Domnului, să aduceţi darul vostru dintre animale, din cireadă sau din turmă.

3. Dacă darul său va fi o ardere de tot din cireadă, să-l aducă o parte bărbătească fără cusur: să-l aducă la intrarea cortului întâlnirii, ca să fie primit înaintea Domnului.

4. Şi să-şi pună mâna pe capul arderii de tot şi îi va fi primit ca să facă ispăşire pentru el.

5. Şi să înjunghie viţelul înaintea Domnului; şi fiii lui Aaron, preoţii, să aducă sângele şi să stropească sângele de jur-împrejur pe altarul care este la intrarea cortului întâlnirii.

6. Şi să jupoaie arderea de tot şi s-o taie în bucăţi.

7. Şi fiii preotului Aaron să pună foc pe altar şi să aşeze lemne pe foc.

8. Şi fiii lui Aaron, preoţii, să aşeze bucăţile, capul şi grăsimea deasupra lemnelor care sunt pe focul de pe altar.

9. Dar măruntaiele lui şi picioarele lui să le spele în apă. Şi preotul să le ardă pe toate pe altar, ca ardere de tot, o jertfă prin foc, de mireasmă plăcută Domnului.

10. Şi dacă darul său va fi din turmă, dintre oi sau dintre capre, ca ardere de tot, să-l aducă o parte bărbătească fără cusur.

11. Şi să-l înjunghie lângă altar în partea dinspre nord, înaintea Domnului. Şi fiii lui Aaron, preoţii, să stropească sângele lui pe altar de jur-împrejur.

12. Şi să-l taie în bucăţi, şi capul lui şi grăsimea lui. Şi preotul să le pună deasupra lemnelor care sunt pe focul de pe altar.

13. Dar măruntaiele şi picioarele să le spele în apă. Şi preotul să le aducă pe toate şi să le ardă pe altar: este o ardere de tot, o jertfă prin foc, de mireasmă plăcută Domnului.

14. Şi dacă darul lui pentru Domnul va fi o ardere de tot dintre păsări, atunci să-şi aducă darul dintre turturele sau dintre pui de porumbel.

15. Şi preotul să-l aducă la altar şi să-i rupă capul cu unghia şi să-l ardă pe altar. Şi sângele lui să fie stors pe peretele altarului.

16. Şi să-i scoată guşa cu penele şi să le arunce lângă altar, spre răsărit, la locul cenuşii.

17. Şi să despice pasărea între aripile sale, dar să n-o despartă în două. Şi preotul s-o ardă pe altar deasupra lemnelor care sunt pe foc: este o ardere de tot, o jertfă prin foc, de mireasmă plăcută Domnului.