comori.org
comori.org

Epistola lui Hristos

din revista „Cercetați Scripturile”

Suntem oare conştienţi de faptul că noi suntem o epistolă a lui Hristos şi că oamenii din jurul nostru o citesc? Aşa scrie în 2. Corinteni 3:2,3 : „Voi sunteţi epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii, fiind arătaţi că sunteţi epistolă a lui Hristos, ... scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe table de piatră, ci pe table de carne, ale inimii“. Să cugetăm asupra acestui verset!

Cu ani în urmă, când predam limba engleză, îmi plăcea în mod deosebit să-i pun pe elevi să scrie scrisori. Aveam această preferinţă nu pentru că mă preocupa forma scrisorii, ci pentru că mă interesa conţinutul. La aceste lecţii am descoperit cinci puncte importante şi sper că ele ne vor putea ajuta să aplicăm versetul de mai sus în mod folositor.

În primul rând, scrisoarea trebuie să oglindească personalitatea expeditorului. În acest caz, eu ca epistolă a lui Hristos trebuie să-L reflect pe El pentru toţi cei care mă citesc.

În al doilea rând, o scrisoare trebuie scrisă în aşa fel, ca să poată fi citită de oricine. Domnul m-a scris pe mine ca epistolă în aşa fel, ca să poată fi citită „de toţi oamenii“ cu care vine în contact.

În al treilea rând, vestea pe care o transmite o scrisoare trebuie să fie clară, simplă şi la subiect. Dacă cei care mă citesc nu ştiu că eu sunt un urmaş al lui Hristos, atunci aceasta este din cauză că nu transmit o veste univocă, ci una contradictorie sau confuză. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată la scrierea unei scrisori bune.

În al patrulea rând, scrisoarea trebuie să aibă o adresă corectă, aşa încât vestea să ajungă la cel pentru care este destinată.

În al cincilea rând, orice scrisoare trebuie să aibă un expeditor care spune destinatarului de la cine şi de unde vine ea. Ştiu oamenii de unde vin eu atunci când îi întâlnesc, chiar şi atunci când încă nu au citit mesajul meu? Pornind de la versetul de mai sus, adresa expeditorului trebuie scrisă în aşa fel, încât în cel care citeşte scrisoarea să se trezească dorinţa de a-L cunoaşte pe scriitorul scrisorii.

Nume și prenume *

Email *

Mesaj *